Υλικά

ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΡΑΠΙΚΟ

Το αράπικο φιστικί είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών της νιασίνης και του φυλλικού οξέως.Περιέχουν φυτικές στερόλες που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης .Μια χούφτα αράπικα φυστίκια περιέχουν 160 θερμίδες.


ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

Τα φουντούκια είναι θρεπτικά, πλούσια σε πρωτεΐνες και ανόργανα στοιχεία. Τρώγονται κυρίως ψημένα και είναι από τους πολύ καλούς ξηρούς καρπούς. Χρησιμοποιούνται στη σοκολατοβιομηχανία, στη ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιία όπου αλέθονται μαζί με σιτάρι για την παραγωγή ψωμιού.


ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΕΛΥΦΩΤΟ

Από τους πιο ποιοτικά νόστιμους ξηρούς καρπούς. Εχουν χαρακτηριστεί ως ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΗ για την θρεπτική τουα αξία,γιατί μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών,ενέργεια,φυτικές ίνες βιταμίνες μέταλλα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά συστατικά.


ΚΑΣΙΟΥΣ

Τα κάσιους είναι πλούσια σε βιταμίνες β,θειαμίνη,ριβοφλαβίνη,νιασίνη,μαγνήσιο και χαλκό.Οταν καταναλώνονται με μέτρο τα μονοακόρεστα λίπη έχον ευεργετική επίδραση στην υγεία μας και μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των κινδύνων των καρδιακών νόσων και των εγκεφαλικών επεισοδίων.


ΜΕΛΙ

Αρωματικό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ φυτών,το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες και είναι πολύ θρεπτικό και υγεινό. Δίνει διαύγεια στο μυαλό και συντελεί στην παράταση της ζωής.


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Προιον που ως βασικο συστατικο προερχεται από το κακαόδεντρο.Μεγα συστατικό στη ζαχαροπλαστική,σε γλυκά παγωτά η μπισκότα.Επιστημονικές ερεύνες έχουν αποδείξει πως βοηθάει στην καταπολέμηση του άνγχους,και για αυτό το λόγο οι ψυχολόγοι την προτείνουν σε μαθητές,όταν είναι σε περίοδο εξετάσεων.


ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Φρούτο που ειναι πλούσιο σε βιταμίνη c .Περιέχει επίσης κάλιο,ασβέστιο,φώσφωρο και βιταμίνη α.Ωφέλιμο για τη διατροφή του ανθρώπου και για τη μεγάλη του θρεπτική αξία.Μεγάλη θέση έχει πάρει και στη ζαχαροπλαστική ,λόγο της μεγάλης αντιοξειδοτικής του δράσης.


ΣΟΥΣΑΜΙ

Προιόν μεγάλης θρεπτικής αξίας για τον άνθρωπο ,το οποίο σχετίζεται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση πολλών χρόνιων παθήσεων. Στην Ινδία σήμερα αποκαλείται “ο βασιλιάς της γεύσης”.


ΣΥΚΟ

Το σύκο αποτελούσε σημαντικό στοιχείο της διατροφής των μεσογειακών λαών στην αρχαιότητα, ήταν καλή πηγή εσόδων του αρχαίου αθηναϊκού κράτους. Στην αρχαιότητα τάιζαν τα ζώα που εξέτρεφαν για το συκώτι τους με σύκα, εξ’ αιτίας της οποίας προέκυψε η ετυμολογική συγγένεια των λέξεων σύκο και συκώτι. Το σύκο μάλλον σήμαινε στην αρχαιότητα το γυναικείο γεννητικό όργανο ως σεξουαλικό υπονοούμενο. Στην Ελλάδα παράγονται σύκα, ενώ υπάρχουν και παραδοσιακές συνταγές για σύκο (γλυκό του κουταλιού αλλά και άλλες).


ΚΑΡΥΔΙ

Το ευεργετικό καρύδι που αποτελεί σύμβολο διανοητικότητας ,πέρα από την ωφελιμότητα τους για την υγεία θεωρήθηκαν τροφή και για το μυαλό.Ευχάριστο στη γεύση όπου μπορεί να φαγωθεί σαν γλυκό,ανάμεικτο με γιαούρτι η δημητριακά ή σαν βάση πολλών γλυκισμάτων.


ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Το αμύγδαλο είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς. Το εξωκάρπιο έχει χρώμα γκριζοπράσινο και είναι χνουδωτό. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο πυρήνας, ένας ξυλώδης φλοιός και μέσα σε αυτό ένα ή δύο σπέρματα που είναι και αυτά που χρησιμοποιούνται για τροφή ή επεξεργασία. Ανάλογα με την ποικιλία του δέντρου, τα σπέρματα είναι γλυκά ή πικρά. Τα αμύγδαλα περιέχουν 25-40% αμυγδαλέλαιο, που χρησιμοποιείται στη φαρμακοποιία, την κοσμετολογία και στην αρωματοποιία. Τα αμύγδαλα περιέχουν 18% πρωτεΐνη. Σε πολλά κράτη, τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται για την ίαση από νευρικές και διατροφικές ανωμαλίες, καθώς και για την πρόληψη του καρκίνου.


ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Η σταφίδα αποτελεί ασπίδα προστασίας του οργανισμού, έχοντας πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Η σταφίδα προέρχεται από το αφυδατωμένο σταφύλι, σε έκθεση στον ήλιο ή σε ξηραντήρες. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αποδίδει 60 θερμίδες ανά 10 σταφίδες. Στο παρελθόν οι σταφίδες αποτελούσαν βασικό στοιχείο της διατροφής των προγόνων μας, οι οποίοι πίστευαν ότι περιείχε μαγικές και ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες. Στην Κρήτη η σταφίδα και ο μούστος αποτελούν, μαζί με το μέλι, τις πιο σημαντικές παραδοσιακές γλυκαντικές ύλες.

Όλα μας τα προϊόντα είναι χειροποίητα χωρίς συντηρητικά